Начало / Читатели / „Сладко опрощение“ от Лори Нелсън Шпилман (ревю)

„Сладко опрощение“ от Лори Нелсън Шпилман (ревю)

Дияна ТАНЕВА

Лори Нелсън Шпилман  е позната на българския читател с книгата си „Списъкът на живота“ – послание към всеки, който търси себе си и прави равносметка на изборите, които е правил в живота си.

В новата си книга „Сладко опрощение“ авторката отново поставя въпроси за истински важните и значими неща, за смелостта да преодолеем слабостите си и да надмогнем собствените си ограничения.

Сладко опрощение“ е емоционален роман за прошката. Тази, която можем да дадем и тази, която трябва да потърсим, за да живеем в хармония със себе си и с другите.

Именно в тази емоция попада красивата и обичана Хана Фар – водеща на телевизионно шоу в Ню Орлианс, когато получава писмо и торбичка с две опрощаващи камъчета. Едното е знак на бремето на гнева, а другото – бремето на вината. Пред Хана се открива възможността да отхвърли и двете, ако иска да се освободи от техния товар. Да преодолее травмите от тийнейджърските си години и да възстанови изгубената връзка с майка си.

Но дали е толкова лесно да се изправи срещу миналото си, където я преследват призраците на неизказаните чувства и премълчаните думи?

Трогателно написана, книгата на Лори Нелсън Шпилман е житейска история за израстването, промяната, силата на прошката и мисълта за хората, които обичаме.

Тя носи и послание – двете опрощаващи камъчета в торбичка, които всеки може да изпрати и да получи. Защото докато не хвърлиш светлина върху това, което те държи в мрак, ще бъдеш изгубен завинаги.

Аз го направих.

Предай нататък.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …