Начало / Читатели / „Сладко опрощение“ от Лори Нелсън Шпилман (ревю)

„Сладко опрощение“ от Лори Нелсън Шпилман (ревю)

Дияна ТАНЕВА

Лори Нелсън Шпилман  е позната на българския читател с книгата си „Списъкът на живота“ – послание към всеки, който търси себе си и прави равносметка на изборите, които е правил в живота си.

В новата си книга „Сладко опрощение“ авторката отново поставя въпроси за истински важните и значими неща, за смелостта да преодолеем слабостите си и да надмогнем собствените си ограничения.

Сладко опрощение“ е емоционален роман за прошката. Тази, която можем да дадем и тази, която трябва да потърсим, за да живеем в хармония със себе си и с другите.

Именно в тази емоция попада красивата и обичана Хана Фар – водеща на телевизионно шоу в Ню Орлианс, когато получава писмо и торбичка с две опрощаващи камъчета. Едното е знак на бремето на гнева, а другото – бремето на вината. Пред Хана се открива възможността да отхвърли и двете, ако иска да се освободи от техния товар. Да преодолее травмите от тийнейджърските си години и да възстанови изгубената връзка с майка си.

Но дали е толкова лесно да се изправи срещу миналото си, където я преследват призраците на неизказаните чувства и премълчаните думи?

Трогателно написана, книгата на Лори Нелсън Шпилман е житейска история за израстването, промяната, силата на прошката и мисълта за хората, които обичаме.

Тя носи и послание – двете опрощаващи камъчета в торбичка, които всеки може да изпрати и да получи. Защото докато не хвърлиш светлина върху това, което те държи в мрак, ще бъдеш изгубен завинаги.

Аз го направих.

Предай нататък.

Прочетете още

215173_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (17 юни – 23 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Живот в скалите от Мария Лалева /за 37-и път в класацията/ 2. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.