Начало / България / Излезе биографията на бившия шеф на ЦСКА и БФС Валентин Михов

Излезе биографията на бившия шеф на ЦСКА и БФС Валентин Михов

Биографията на бившия шеф на футболния ЦСКА и Българския футболен съюз Валентин Михов вече е в книжарниците. Книгата „В играта на живота“ е издание на „Сиела“, а автор е популярният журналист Георги Атанасов.

Валентин Михов е спортен и обществен деятел. Започва футболната си кариера в детско-юношеската школа на ЦСКА, а по-късно играе в „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Академик“ (Свищов), „Червено знаме“ (Павликени). Завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ и международни икономически отношения в УНСС. Работил е в Министерството на транспорта и в „Кореком“. От 1990 до 1993 г. е президент на ФК ЦСКА, а в периода 1993-1994 г. е президент на БФС. Изпълнителен директор на ФК „Ловеч“ и ФК „Славия“. Повече от 15 години ръководи ПФЛ. Член на Борда на директорите на Европейската професионална лига. Почетен президент на Българо-австрийския мениджмънт форум. В периода 2011-2012 е съветник на министъра на младежта и спорта. За приноса си в спорта, за благотворителната, гражданската и социалната си дейност е награден с орден „Стара планина“.

В първата си биографична изповед Михов разкрива драматични и непрочетени страници от близката футболна и политическа история. Той разказва за това как е предвидил чудото от „Парк де Пренс“ през 1993 г.,  драмата около националния отбор в навечерието на САЩ’94. Михов си спомня откровено за приятелствата и предателствата, разкрива  могат ли да се печелят пари за спорта в България и споделя как Симеон Дянков би „финансова дузпа“ на Вальо Дузпата…

„Дълго мислих, преди да пристъпя към тази своеобразна изповед с помощта на доказан професионалист на словото като Георги Атанасов. Познаваме се от 25 години, преминали сме през различни етапи, но никога не сме прескачали границата на етичната норма. Освен всичко друго той е журналист и публицист с позиция и принципи и това го прави силен коректив в областта на спорта и обществено-политическите теми. Двамата си приличаме, защото не мълчим, а следваме убежденията си независимо от цената…“, казва Михов за „В играта на живота“.

Авторът Георги Атанасов е известен спортен журналист и политически коментатор. Професионалният му път преминава през вестниците „Работническо дело“, „Старт“, „Стандарт“, „24 часа“. Основател и главен редактор на изданията „Меридиан спринт“, „Меридиан мач“, „Топспорт“ и сайта Sport1.bg. Автор е на пет книги.

Прочетете още

gergan

Книжарят на книжарите Гергана Дичева: „Свят без книги няма бъдеще“

По 24 май е време за награди в „Хеликон“ Избира се всъщност и най-добър книжар, …