На фокус
Начало / България / „Книга на тайните“ на Ерика Суайлър е вече в книжарниците

„Книга на тайните“ на Ерика Суайлър е вече в книжарниците

„Книга на тайните“  – успешният дебют в литературата на Ерика Суайлър, е вече в българските книжарници, съобщи издателство „Софтпрес“. Романът „Книга на тайните“ излиза едновременно в печатен и електронен формат. Преводач е Нели Лозанова, а корицата е дело на Радослав Донев. Романът увлича с калейдоскопа от герои, поетичните описания и завладяващ сюжет, уловил духа на две различни епохи.

Когато младият библиотекар Саймън Уотсън се оказва собственик на старинна книга, той не подозира, че красивият и необичаен том ще промени живота му. Макар да е запленен от загадъчния дневник, Саймън има по-належащи проблеми – градската библиотека, в която работи чезне и изнемогва, също като рушащата се фамилна къща, чиито основи морето подкопава все повече с всеки изминал ден. Ако не вземе мерки, много скоро Саймън ще загуби и двете места, които нарича свой дом.

В древната книга има нещо, което не дава мира на новия й собственик. Главният персонаж открива в нея името на баба си и на други жени от рода им, удавили се съвсем млади, при това на една и съща дата – 24 юли. Изпълненият с тайни дневник събужда куп въпроси. Тегне ли проклятие над жените в семейството му? И току що завърналата се Енола, избягалата преди шест години по-малка сестра,  ли е следващата му жертва? Докато мрачната история на пътуващ цирк от осемнайсети век, разказана в старинната книга, постепенно обсебва Саймън, 24 юли приближава неумолимо…

Ерика Суайлър е писател, художник и драматург. Илюстриран от самата нея, затрогващият й първи роман е удивителна история за силата на книгите, семейството и магията.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …