Начало / България / „Книга на тайните“ на Ерика Суайлър е вече в книжарниците

„Книга на тайните“ на Ерика Суайлър е вече в книжарниците

„Книга на тайните“  – успешният дебют в литературата на Ерика Суайлър, е вече в българските книжарници, съобщи издателство „Софтпрес“. Романът „Книга на тайните“ излиза едновременно в печатен и електронен формат. Преводач е Нели Лозанова, а корицата е дело на Радослав Донев. Романът увлича с калейдоскопа от герои, поетичните описания и завладяващ сюжет, уловил духа на две различни епохи.

Когато младият библиотекар Саймън Уотсън се оказва собственик на старинна книга, той не подозира, че красивият и необичаен том ще промени живота му. Макар да е запленен от загадъчния дневник, Саймън има по-належащи проблеми – градската библиотека, в която работи чезне и изнемогва, също като рушащата се фамилна къща, чиито основи морето подкопава все повече с всеки изминал ден. Ако не вземе мерки, много скоро Саймън ще загуби и двете места, които нарича свой дом.

В древната книга има нещо, което не дава мира на новия й собственик. Главният персонаж открива в нея името на баба си и на други жени от рода им, удавили се съвсем млади, при това на една и съща дата – 24 юли. Изпълненият с тайни дневник събужда куп въпроси. Тегне ли проклятие над жените в семейството му? И току що завърналата се Енола, избягалата преди шест години по-малка сестра,  ли е следващата му жертва? Докато мрачната история на пътуващ цирк от осемнайсети век, разказана в старинната книга, постепенно обсебва Саймън, 24 юли приближава неумолимо…

Ерика Суайлър е писател, художник и драматург. Илюстриран от самата нея, затрогващият й първи роман е удивителна история за силата на книгите, семейството и магията.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …