Начало / България / Излиза втора книга от автора на „Невероятното пътешествие на факира…“

Излиза втора книга от автора на „Невероятното пътешествие на факира…“

„Момиченцето, което погълна облак колкото Айфеловата кула“ е втората книга на литературния феномен Ромен  Пуертолас , която ще излезе на български. И в този роман френският писател поднася на читателите си експлозивен коктейл от китайска и африканска мъдрост, фантазия и изненади.

Провиданс Дюпоа – главната героиня, е парижка пощальонка без никакви амбиции в живота, освен да подобри бащината си рецепта за майонеза. Докато е на екскурзия в Мароко, тя влиза по спешност в болница. На съседното легло лежи седемгодишната Захра, прикована от тежка болест. Любознателното момиченце няма родители и става смисълът на живота за Провиданс. След дълга битка за осиновяване французойката вече може да доведе Захра за трансплантация в Париж. Но в този ден всички полети са отменени заради облак от вулканична пепел. Младата пощальонка обаче трябва да стигне до Маракеш на всяка цена. По време на емоционалното си приключение тя среща сенегалски магьосник и тибетски монаси, Обама, Путин и Меркел, а също и един влюбен в нея авиодиспечер, който разказва вълнуващата й история.

Ромен  Пуертолас влезе в световната литература с „Невероятното пътешествие на факира,  който се заклещи в гардероб на ИКЕА“,  издаден в 36 страни. Носител е на наградата „Жул Верн“. „Момиченцето, което погълна облак колкото Айфеловата кула“ ще бъде в книжарниците от 5 ноември.

„Писател с голямо сърце и страхотно чувство за хумор“, категоричен е британският „Индипендънт“.

 

Свързани заглавия

„Невероятното пътешествие на факира, който се заклещи в гардероб на ИКЕА“ от Ромен Пуеролас (откъс)

Ромен Пуертолас: Още не мога да повярвам, че издадоха „Невероятното пътешествие на факира, който се заклещи в гардероб на ИКЕА“

Сензацията „Невероятното пътешествие на факира, който се заклещи в гардероб на ИКЕА“ излезе на български

„Невероятното пътешествие на факира, който се заклещи в гардероб на ИКЕА“  тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …