Начало / България / „Историята на един град“ от М.Е.Салтиков-Шчедрин излезе на български

„Историята на един град“ от М.Е.Салтиков-Шчедрин излезе на български

„Историята на един град“ от ненадминатия руски сатирик М.Е.Салтиков-Шчедрин е вече в книжарниците, съобщи  издателство „Дамян Яков“ . Книгата е написана преди повече от 150 години, но звучи не просто актуално, а и изглежда вплетена в нашата съвременна политическа конюнктура. Оформлението на книгата и корицата са дело на Виктор Паунов и са в стилистиката на „Майстора и Маргарита“ и „Дванайсетте стола“.

„Прегледайте книгата и решете какъв градоначалник да си изберете: Предлагат се такива с часовник с кукувичка вместо глава или пък такива, които носят на раменете си кутия с навиващ се механизъм, който им позволява да произнасят няколко въодушевяващи фрази като „Не разрешавам!“, „Ще ви уволня!“, „Плащайте и не питайте!“, „Всички сте хрантутници!“, се казва в анотацията книгата.

Михаил Евграфович Салтиков-Шчедрин (1826 – 1889) е руски белетрист сатирик, демократ просветител. Съредактор е на списание „Отечествен записки“ (1868-77). Творчеството му съчетава публицистичност и художественост. Създава гротескно-сатиричен образ на руската бюрокрация – „Губернски очерци“, „Историята на един град“, рисува деградацията на дворянството в социално-психологическия роман „Господарите Головльови“. Автор е на комедии, критика и публицистика.

„Историята на един град“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cap01

Рисуващата птици Елица Христова: „Щъркелът за нас е част от всичко родно“

Разговор за природата и за това колко си приличаме с всичко в нея Илюстратор и …