Начало / България / „Сиела“ ще публикува „Граматика на фантазията” от Джани Родари

„Сиела“ ще публикува „Граматика на фантазията” от Джани Родари

Един от най-известните трудове на Джани Родари – „Граматика на фантазията”, излиза  през октомври в ново издание от изд. „Сиела”.  Тази малка книжка от прочутия детски писател е насочена към всеки, който иска да развие собственото си въображение и да помогне на своите деца или ученици да направят същото.

„Надявам се, че този малък труд би могъл да се окаже полезен за всеки, който вярва в необходимостта въображението да заеме своето място във възпитанието, на този, който има доверие в творческите способности на детето, на този, който знае каква освободителна сила притежава словото”, казва за „Граматика на фантазията” самия Родари.

Според него „всички начини за употреба на словото трябва да бъдат на разположение на всички”. Джани Родари е бил убеден, че това е необходимо, „не за да станат всички художници на словото, а за да не бъди никой роб”.

Книгата събира на едно място неговите размисли за педагогиката, философията и творчеството. Всяко от есетата в нея е създадено така, че да помогне на родител или учител да използва приказките за да развие творческите умения на своите деца.  Джани Родари използва своя забавен и близък до децата стил, за да предложи поредица от идеи, игри, разкази и мисли, които стимулират въображението.

Книги от Родари тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …