Начало / България / Бестселърът „Как да създадем ум“ излезе на български

Бестселърът „Как да създадем ум“ излезе на български

Публикуваната през 2012 г. в САЩ „Как да създадем ум. Разкритата тайна на човешкото мислене“ е вече на българския книжен пазар. Книгата на Рей Кърцуайл моментално оглави бестселър листите за нехудожествена литература в родината на автора. Българското издание е на „Изток-Запад“.

„Как да създадем ум“ е вдъхновяващо изследване върху възможностите на човешкия мозък. Познанията за тези възможности могат да помогнат на човечеството да разшири границите на ума си и да маркират пътя, по който ще се стигне до създаването на свръхинтелект. Авторът демонстрира огромния потенциал на човешкия ум, чрез който човечеството може да се справи с нови предизвикателства. Увлекателният стил на Кърцуайл, смелите му идеи, подкрепени с огромни познания и солидна аргументация, правят четенето на книгата истинска наслада за ума.

Реймънд (Рей) Кърцуайл е учен, изобретател и футуролог, роден на 12 февруари 1948 г. в Куинс, Ню Йорк. Завършва Масачусетския технологичен институт. Носител е на множество престижни награди и отличия сред които Национален медал в областта на технологиите и иновациите, и „Грами“ за технически постижения. Приет е в Националната зала на славата на изобретателите, има деветнадесет почетни доктората, както и отличия от трима президенти на САЩ. Новатор, изобретател и теоретик, той е може би най-влиятелният визионер в днешно време.

Прочетете още

sergiu-valena-_Drvb_c_72Y-unsplash

Френската библиотека откри отровни книги във фонда си

Сега са в карантина Книгите с арсен са още от 19. век, но няма данни …