Начало / Свят / Скъсани страници от коран предизвикаха безредици в Германия

Скъсани страници от коран предизвикаха безредици в Германия

Най-малко 10 души са ранени при размирици в бежански приют в Зул в Тюрингия. Причина за безредиците е откъсването на страници от коран, съобщи БГНЕС.

До насилие се стигнало, след като около 20 имигранти в препълнения приют тръгнали да преследват друг бежанец в късните часове вечерта в сряда и го обвинявали, че е откъснал страници от свещената за мюсюлманите книга. Преследваният бил спасен от охраната и полицаи, което накарало тълпата да пренасочи гнева си срещу силите на реда.

Тълпата се увеличила до около 50 души, въоръжени с метални прътове, които започнали да замерват полицаите с камъни. При сблъсъка били ранени поне 10 души, трима от които – полицаи. Имало чупене на прозорци, изхвърляне на мебели през прозорците и дори премахване на разделителни стени. Сблъсъкът продължил няколко часа.

Германия се опитва да посрещне огромна вълна от бежанци, напуснали военните зони в Сирия, но има и имигранти от други държави, в които няма войни – като Албания и Косово. За момента не е ясно откъде са преследваният мъж и неговите нападатели.

Различни издания на корана тук

Прочетете още

image

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”: Липсва свежа литературна кръв

Labyrinth от Катрин Коултър се изкачи до второто място На върха пак пеят раците на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.