Начало / Свят / Скъсани страници от коран предизвикаха безредици в Германия

Скъсани страници от коран предизвикаха безредици в Германия

Най-малко 10 души са ранени при размирици в бежански приют в Зул в Тюрингия. Причина за безредиците е откъсването на страници от коран, съобщи БГНЕС.

До насилие се стигнало, след като около 20 имигранти в препълнения приют тръгнали да преследват друг бежанец в късните часове вечерта в сряда и го обвинявали, че е откъснал страници от свещената за мюсюлманите книга. Преследваният бил спасен от охраната и полицаи, което накарало тълпата да пренасочи гнева си срещу силите на реда.

Тълпата се увеличила до около 50 души, въоръжени с метални прътове, които започнали да замерват полицаите с камъни. При сблъсъка били ранени поне 10 души, трима от които – полицаи. Имало чупене на прозорци, изхвърляне на мебели през прозорците и дори премахване на разделителни стени. Сблъсъкът продължил няколко часа.

Германия се опитва да посрещне огромна вълна от бежанци, напуснали военните зони в Сирия, но има и имигранти от други държави, в които няма войни – като Албания и Косово. За момента не е ясно откъде са преследваният мъж и неговите нападатели.

Различни издания на корана тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …