Начало / Свят / Скъсани страници от коран предизвикаха безредици в Германия

Скъсани страници от коран предизвикаха безредици в Германия

Най-малко 10 души са ранени при размирици в бежански приют в Зул в Тюрингия. Причина за безредиците е откъсването на страници от коран, съобщи БГНЕС.

До насилие се стигнало, след като около 20 имигранти в препълнения приют тръгнали да преследват друг бежанец в късните часове вечерта в сряда и го обвинявали, че е откъснал страници от свещената за мюсюлманите книга. Преследваният бил спасен от охраната и полицаи, което накарало тълпата да пренасочи гнева си срещу силите на реда.

Тълпата се увеличила до около 50 души, въоръжени с метални прътове, които започнали да замерват полицаите с камъни. При сблъсъка били ранени поне 10 души, трима от които – полицаи. Имало чупене на прозорци, изхвърляне на мебели през прозорците и дори премахване на разделителни стени. Сблъсъкът продължил няколко часа.

Германия се опитва да посрещне огромна вълна от бежанци, напуснали военните зони в Сирия, но има и имигранти от други държави, в които няма войни – като Албания и Косово. За момента не е ясно откъде са преследваният мъж и неговите нападатели.

Различни издания на корана тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …