Начало / България / Алисън Шейфър отново ще посети България

Алисън Шейфър отново ще посети България

Алисън Шейфър отново ще посети България. Тя ще бъде в София на 26 септември за да изнесе серия от лекции на темите „Агресор или жертва на агресия е детето ви?” и „Окуражителната независимост, или как да отгледаме отговорно дете”.

Преди това издателство „Колибри“ ще отпечата книгата й „Край на мита за добрата майка. Как да загърбим стремежа към съвършенство, да си върнем здравия разум и да отгледаме чудесни деца“. Изданието ще бъде в книжарниците от 24 август.

Книгата е за всички, които имат куража да бъдат несъвършени. Авторката обобщава горчивия опит на множество съвременни майки, които в старанието си да са безупречни са се оказвали на прага на отчаянието. Днешното родителство е изпълнено с тревоги и опасения, с чувство за изолация и с напрежение от мисълта как се представяме. Вкопчени сме в убеждението, че ако се провалим в майчинството, това ще е нашият тотален провал и обратно – че ако децата ни се справят, това ще е върховното ни постижение. А образцовите майки не са нищо повече от мит, изкован, за да направи живота ни непоносим.

Алисън Шейфър е многогодишен психотерапевт и експерт по родителските въпроси с отлична репутация. Води рубрики в едни от най-авторитетните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят.

„Ние обичаме децата си интуитивно, но отглеждането им е умение, което се учи“, настоява Шейфър.

Книгите й изобилстват от родителски стратегии и техники за справяне с малчугани, привидно неподдаващи се на дисциплина, громят родителските заблуди и погрешните, митологизирани схващания за възпитанието, които нанасят повече вреди, отколкото помагат.

Книги от Алисън Шейфър тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …