Начало / България / „Сиела“ публикува „Пустинният бог“ на Уилбър Смит

„Сиела“ публикува „Пустинният бог“ на Уилбър Смит

„Игра на тронове” среща Древния Египет в новия роман на световноизвестния писател Уилбър Смит. Книгата се казва „Пустинният бог” и излезе с логото на  „Сиела”. С над 125 милиона продадени бройки Уилбър Смит е един от най-популярните романисти от последните десетилетия. В „Пустинният бог” той отново среща читателите с Тайта – герой, който почитателите на Смит вече познават от други негови романи, но който тук се развихря, за да ни отведе на едно незабравимо приключение из древния свят.

„Пустинният бог” е величествен епос, в който има магия, мистерии и кървави интриги. На тучните брегове на Нил брилянтният Тайта – освободен роб и съветник на египетския фараон, измисля план, чрез който да унищожи враговете – могъщите хиксоси. За да осъществи кроежите си обаче той трябва да пропътува огромно разстояние, което позволява и на читателите да надникнат зад завесата на историята и да видят древния Вавилон, бурното море и гръцките острови. Тайта се гмурва в приключения, където границата между верността и предателството е непостоянна като пустинните пясъци, които, благодарение на невероятните описания на Уилбър Смит, сякаш всеки момент ще докоснат краката ви.

Самият автор не крие своите симпатии към своя герой.

„Мисля, че Тайта е като мен. Не признава провал, дори когато се е провалил”.

Също като Тайта самият Смит не проявява излишна скромност и е горд с постиженията си.  Похвалите обаче идват и от колегите и критиците.  Според Стивън Кинг той е най-добрият исторически романист.

Писателят казва: „Можете да се изгубите в света на Уилбър Смит и да си загубите целия август”.

Джеймс Ролинс пък нарича историите на Смит „едновременно магически и просветени”.

„Пустинният бог“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

stažený soubor

Хенри Кисинджър – по-близо до „Разпни го“, отколкото до „Осанна“

За мъртвите или добро, или нищо… това всъщност не важи и в неговия случай Противоречив …