Начало / България / 15 август е крайният срок за участие в учителския литературен конкурс

15 август е крайният срок за участие в учителския литературен конкурс

В седмото издание на националния  учителски литературен конкурс със свои творби – стихотворения, есета и разкази, могат да участват действащи учители и директори от цялата страна. Конкурсът  тази година е посветен на 25-годишнината от създаването на издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“.

По този повод за първи път в историята му, освен подбраните от журито и включени в общия сборник автори, от които ще бъдат избрани трима победители – по един във всяка категория, ще има и голяма награда. Един участник, подбран единодушно от журито, ще има право да издаде самостоятелна  книга с обем до 200 страници и в тираж до 500 бройки в рамките на 12 месеца след обявяването на наградата. Ще бъде дадена награда и на публиката. Докато тече конкурсът, селектирани произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса: uchitelitvorci.wordpress.com, на фейсбук страниците на двете издателства и в партньора на конкурса teacher.bg. Произведението, събрало най-много интерес в социалните мрежи, ще бъде отличено с тази специална награда.

Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2015 г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъде обявена и голямата награда.

Правила за участие:

• Крайният срок за изпращане на материалите е 15 август 2015 г. включително.

• Получените произведения трябва да са в WORD формат и да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, телефон и имейл за връзка.

• Всеки участник има право да изпрати до три произведения – стихотворения, разкази или есета (до 5000 знака, с интервалите).

• Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.

• Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани.

• Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com

 

Прочетете още

71K72qp42yL._AC_UF894,1000_QL80_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (13 май – 19 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „King Of Sloth“ от Ана Хуанг (нова в класацията) 2. „Funny …