Начало / България / Пето издание на националния конкурс за поезия „Добромир Тонев“

Пето издание на националния конкурс за поезия „Добромир Тонев“

Дадено е началото на петото издание на националния конкурс за поезия „Добромир Тонев“. До началото на октомври тези, които желаят да участват, трябва да изпратят от eдно до три стихотворения в три екземпляра. Темата е свободна, авторите трябва да са до 45 години, а самият конкурс  е анонимен.

Пощенските пликове с творбите трябва да са адресирани до Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов“ № 1. В по-малък плик се пишат и запечатват  данните на участниците и заглавията на стихотворенията им. Кандидатства се само със стихотворения, които не са публикувани

Осигурени са  три парични награди на обща стойност 800 лева. Филологическият факултет на Пловдивския университет отпуска награда от 100 лв.  за поет студент. Предвидени са и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев. Награждаването ще се състои на 15 октомври, от 18 ч  в книжарницата срещу фонтана пред Община Пловдив.

Добромир Тонев работи над 20 години като редактор в държавно издателство „Христо Г. Данов“ в Пловдив. Поезията му  се превежда на руски, полски, унгарски, английски, италиански, испански и немски.  Журира национални литературни конкурси. Ръководител е на литературен клуб „Гео Милев“ и основател на Пловдивска поетическа академия, която днес носи неговото име.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …