Начало / Свят / Анджелина Джоли ще снима филм по мемоарите на камбоджанска писателка

Анджелина Джоли ще снима филм по мемоарите на камбоджанска писателка

Световноизвестната актриса и режисьорка Анджелина Джоли явно има афинитет към необикновените истории, разказани в книги. След успеха на „Несломен“ на Лаура Хиленбранд, съпругата на Брад Пит ще снима филм по „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers“ (Отначало те убиха моя баща: Спомени на една дъщеря на Камбоджа) на камбоджанската писателка Лунг Унг, съобщи vanityfair.com. Мемоарите на Унг са публикувани през 2000 г. и са драматичен разказ за геноцида на Пол Пот и Червените кхмери, при който са убити над 3 млн. камбоджанци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„С Анджелина се запознахме през 2001 г. в Камбоджа и тя веднага ме предразположи. През следващите години станахме близки приятелки и сега за мен е чест да й поверя историята на моето семейство“, споделя Унг.

Сценарият е съвместен продукт на Джоли и Унг. Американката ще бъде и продуцент на филма. В проекта е включен и камбоджанският режисьор Рити Пан, чийто филм „Изчезналите образи“ за геноцида през 1975-1979 г. бе номиниран за „Оскар“ и получи първа награда от конкурсната програма „Особен поглед“ на фестивала в Кан. Лентата трябва да е готова догодина.

Лунг Унг е била 5-годишна, когато на власт в Камбоджа идва режимът на Червените кхмери. Семейството на Унг е било изселено от столицата Пномпен, родителите й загинали, шестте й братя и сестри били изпратени в трудов лагер, а нея кхмерите обучавали за дете войник в лагер за сираци.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …