Начало / България / Биографията на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер ще е до дни на пазара

Биографията на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер ще е до дни на пазара

След дълго забавяне биографията на легендата на Формула 1 Михаел Шимахер от журналистката Карин Щурм ще се появи на книжния пазар у нас до дни. „Михаел Шумахер. Биографията“ излиза с марката на „Сиела“.

Карин Щурм е една от малцината журналисти, които пробиват кордона около личния живот на Пилето, както бе известен по пистите Шумахер. Седемкратният световен шампион е най-великият пилот, сядал в болид от Формула 1, това го признават и почитателите, и съперниците му. Малцина обаче знаят нещо повече за него вън от бляскавата му състезателна кариера – любящ съпруг и баща, той се грижи семейството му да е винаги встрани от светлината на прожекторите, а домът му е забранена за журналисти територия.

„Михаел е легенда в нашия спорт, той постигна толкова много. Привилегия бе да карам заедно с него във Формула 1. Гледах в хола си как печели всичките си титли. Надявам се някой ден да постигна това, което постигна той. Мисля, че никой не може да замести Михаел“, казва друг шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.

Появата му в света на Формула 1 е точно това, от което този спорт има нужда – арогантен младок, който не се дава на големите имена, а защитава със зъби и нокти всяка извоювана позиция. Щурм проследява в детайли живота и кариерата му, дава думата и на негови приятели и колеги – хората, които следят с тревога новините след трагичното падане при каране на ски в края на 2013 г. Ирония на съдбата или инцидент, който е можел да бъде избегнат – подробно са проследени хронологията на събитията, усилията на лекарите, слуховете, възможните сценарии за бъдещето на Шумахер.

Карин Щурм е акредитиран спортен журналист с огромни познания в областта на моторните спортове. Тя не просто отразява Формула 1, а е част от елитния вътрешен клуб на най-известното автомобилно състезание. Автор е и на биографиите на Айртон Сена и Себастиан Фетел.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …