Начало / Свят / Авторката на „Сексът и градът“ Кандис Бушнел: Безсмислено е днес да се пише за секс

Авторката на „Сексът и градът“ Кандис Бушнел: Безсмислено е днес да се пише за секс

Кандис Бушнел – авторката на бестселъровите серии за журналистката Кари Брадшоу „Сексът и градът“,  обяви в интервю за сп. „Обзървър“, че в днешно време е безсмислено да се пише за секс. Има толкова много порно навсякъде, че няма никакъв смисъл да се пише за секс в книгите. Днешните тийнейджъри знаят от интеренет повече за тези неща дори от мен. Подобни сцени, освен ако не са част от „Петдесет нюанса сиво“, нямат никакво въздействие в днешно време“, казва пред репортерите на изданието Бушнел.

До края на годината на англоезичния пазар трябва да се появи новата й книга „Killing Monica“. Бушнел се надява новата й героиня – писателката Панди, която води скъпарски живот в Ню Йорк, да последва успеха на Кари Брадшоу от „Секса и градът. Със сигурност обаче новата й книга няма да се занимава толкова много със секс, признава Кандис.

„Лошият секс вече е по-интересен. Добрият секс е неприятен. Но когато пиша книга и си мисля, че любовната игра, която съм създала е възхитителна, вече започвам да се замислям всъщност как би изглеждала наистина. Вече не харесвам такива сцени дори в киното“, казва 56-годишната писателка.

Тя допълва, че следващият й проект може да бъде малко по-приключенски, като иска да напише уникална история по подобие на Елизабет Гилбърт с „Яж, моли се и обичай“ и Черил Стрейд с „Моето приключение в дивото“.

Книги от Кандис Бушнел тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …