Начало / Свят / Авторката на „Сексът и градът“ Кандис Бушнел: Безсмислено е днес да се пише за секс

Авторката на „Сексът и градът“ Кандис Бушнел: Безсмислено е днес да се пише за секс

Кандис Бушнел – авторката на бестселъровите серии за журналистката Кари Брадшоу „Сексът и градът“,  обяви в интервю за сп. „Обзървър“, че в днешно време е безсмислено да се пише за секс. Има толкова много порно навсякъде, че няма никакъв смисъл да се пише за секс в книгите. Днешните тийнейджъри знаят от интеренет повече за тези неща дори от мен. Подобни сцени, освен ако не са част от „Петдесет нюанса сиво“, нямат никакво въздействие в днешно време“, казва пред репортерите на изданието Бушнел.

До края на годината на англоезичния пазар трябва да се появи новата й книга „Killing Monica“. Бушнел се надява новата й героиня – писателката Панди, която води скъпарски живот в Ню Йорк, да последва успеха на Кари Брадшоу от „Секса и градът. Със сигурност обаче новата й книга няма да се занимава толкова много със секс, признава Кандис.

„Лошият секс вече е по-интересен. Добрият секс е неприятен. Но когато пиша книга и си мисля, че любовната игра, която съм създала е възхитителна, вече започвам да се замислям всъщност как би изглеждала наистина. Вече не харесвам такива сцени дори в киното“, казва 56-годишната писателка.

Тя допълва, че следващият й проект може да бъде малко по-приключенски, като иска да напише уникална история по подобие на Елизабет Гилбърт с „Яж, моли се и обичай“ и Черил Стрейд с „Моето приключение в дивото“.

Книги от Кандис Бушнел тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …