Начало / Свят / Червеният площад ще се превърне в книжен пазар

Червеният площад ще се превърне в книжен пазар

Червеният площад пред „Кремъл“ в Москва ще се превърне за 4 дни в един от най-големите открити пазари за книги, обяви в. „Вечерна Москва“. Това ще се случи в рамките на фестивала „Книги России“, който ще се проведе между 25 и 28 юни.

На митичния площад ще се съберат писатели, издатели и читатели, които да обсъдят любимите си книги, тенденциите и предстоящите нови хитове. Очаква се участието на над 300 издателства, които да изложат над 100 000 заглавия, съобщава пресслужбата на фестивала. Организаторите намекнаха, че ще се опитат да пресъздадат исторически моменти, тъй като в миналото площадът е бил популярно място за търговия на ценни ръкописи, печатни книги и гравюри. Първият книжен щанд на една от портите на „Кремъл“ пък бил открит от библиотекаря печатар Василий Киприанов през XVIII век.

Според плановете Червеният площад ще бъде разделен на седем тематични площадки, които ще дават шанс на всеки любител на книгите да бъде задоволен. Ще се предлагат от ценни антикварни издания то милиони гигабайти с електронни книги.

Участие във фестивала ще вземат бележити автори като Владимир Войнович, Виктор Ерофеев, Евгений Водолазкин и др. В рамките на изложението ще бъдат представени и новите книги на Татяна Устинова – „Любовен роман“, Димитри Глуховски  – „Метро 2035“ и др.

Прочетете още

IMG-20190202-WA0000

Написахме заедно съвършеното любовно писмо

Конкурсът ни за романтична столица на България събра много усмивки и признания в любов. Връщаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *