Начало / Читатели / „Здраво прегърни ме. Историята на Тайни Купър“ от Дейвид Левитан (ревю)

„Здраво прегърни ме. Историята на Тайни Купър“ от Дейвид Левитан (ревю)

 Десислава ВЕЛИНОВА

Читателите познават персонажа Тайни Купър от книгата, написана в съавторство между Джон Грийн и Дейвид Левитан „Уил Грейсън, Уил Грейсън“. Сега той е главно действащо лице в собствения си мюзикъл, носещ заглавието „Здраво прегърни ме“. Написан, режисиран, а защо не и изигран от самия него.

В „Здраво прегърни ме“ момчето, чието име стои на красивата лилава корица, отново е тук – все така дебело, все така артистично и все така… гей. Ако ви е липсвал от предишната книга, не се притеснявайте, тук той е все така себе си и отново ще ви заплени. Четейки „Здраво прегърни ме“, поемаме на пътешествие заедно с Купър, който трябва да признае пред родителите и приятелите си своята тайна и да се приготви за ответната реакция. В крайна сметка тийнейджърът, а с него и ние, читателите, разбираме, че да си момче и да си падаш по момчета, не е чак толкова странно природно явление. Първо обаче трябва самият ти да приемеш истината за себе си.

От всяка страница на книгата – може да се каже дори от живота на Тайни Купър, се леят стихове и песни. Те често са остроумни, забавни и неприлични, но могат да бъдат и наистина тъжни, откровени и баладични. Текстът е целият в рими, защото са те на Тайни любими.

Да оставим все пак писането на мюзикъли на нашия герой, докато ние четем неговата история. Така е в живота и любовта, казва Тайни, при всеки нов прочит откриваме нещо, което да се редактира.

„Здраво прегърни ме. Историята на Тайни Купър“  тук

Прочетете още

IlfIA

Иля Илф: „Вие сте интересен човек! На вас всичко ви е наред. Удивително, с такова щастие и на свобода.”

На 13 април 1937 година, на 39 години, от туберкулоза умира Иля Илф. Единият от …