Начало / България / Изабела Шопова ще се срещне с читатели в „Хеликон-България“

Изабела Шопова ще се срещне с читатели в „Хеликон-България“

Популярната авторка на пътеписи Изабела Шопова ще използва краткото си прибиране в България, за да се срещне с читатели. Това ще стане в столичната книжарница „Хеликон-България“ на 9 юни от 19 ч.

Родената във Варна Шопова нашумя у нас с книгите си „На изток – в Рая“ и „На запад от Рая“, в които разказва за живота в Австралия и Нова Зеландия. Завършила е „Радио и телевизионна техника“ и е работила като манекенка, плетачка, продавачка, рекламен агент, регионален мениджър на дистрибуторска компания и какво ли не, преди да последва съпруга си и да заживее в Нова Зеландия, а след това – и в Австралия.

Последната й книга е „Самоучител за преднамерено убийство на скуката“.

„Целта на самоучителя е не да даде формула за нова поредица от еднообразни, следващи правилата пътеписи, а да отпочне диалог, да повдигне въпроси, да разобличи погрешни схващания, да подхвърли идеи и да даде на авторите отправна точка за личните им творчески търсения.

Като читател се опитах да опиша какви пътеписи аз бих искала да чета. Най-смелите ми надежди са, че този скромен текст може да се окаже снежната топка, която ще се търкулне по склона на българския пътеписен жанр, ще провокира реакции, въпроси, дискусии и ще роди лавина от новаторски идеи, подходи и творчески вдъхновения“, казва авторката си за нея.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …