Начало / България / Изабела Шопова ще се срещне с читатели в „Хеликон-България“

Изабела Шопова ще се срещне с читатели в „Хеликон-България“

Популярната авторка на пътеписи Изабела Шопова ще използва краткото си прибиране в България, за да се срещне с читатели. Това ще стане в столичната книжарница „Хеликон-България“ на 9 юни от 19 ч.

Родената във Варна Шопова нашумя у нас с книгите си „На изток – в Рая“ и „На запад от Рая“, в които разказва за живота в Австралия и Нова Зеландия. Завършила е „Радио и телевизионна техника“ и е работила като манекенка, плетачка, продавачка, рекламен агент, регионален мениджър на дистрибуторска компания и какво ли не, преди да последва съпруга си и да заживее в Нова Зеландия, а след това – и в Австралия.

Последната й книга е „Самоучител за преднамерено убийство на скуката“.

„Целта на самоучителя е не да даде формула за нова поредица от еднообразни, следващи правилата пътеписи, а да отпочне диалог, да повдигне въпроси, да разобличи погрешни схващания, да подхвърли идеи и да даде на авторите отправна точка за личните им творчески търсения.

Като читател се опитах да опиша какви пътеписи аз бих искала да чета. Най-смелите ми надежди са, че този скромен текст може да се окаже снежната топка, която ще се търкулне по склона на българския пътеписен жанр, ще провокира реакции, въпроси, дискусии и ще роди лавина от новаторски идеи, подходи и творчески вдъхновения“, казва авторката си за нея.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Писател представя света на психоактивните растения

Майкъл Полан полага важни въпроси за дрогите This Is Your Mind On Plants, както се …