Начало / България / Том Егеланд разкрива скритото познание в скандинавската митология

Том Егеланд разкрива скритото познание в скандинавската митология

Бестселъровият автор на трилъри Том Егеланд се заравя дълбоко в дебрите на скандинавските митове и легенди в търсене на мистичната им мощ в поредния си хит „Залезът на боговете“. Норвежецът нашумя у нас с романите си „Заветът на Нострадамус“, „Евангелието на Луцифер“, „Тринадесетият апостол“ и др.

Как да подчиниш на волята си другите, как да разбереш тайните на живота и смъртта… – това е мистерията, която разкрива писателят в„Залезът на боговете“. Той разказва историята на младите съпрузи Ерик Викен и Нина Берг след автомобилна катастрофа в снежната планина. Принудени от обстоятелствата те трябва да научат за жестоките времена на средновековното езичество, когато религиозните култове на викингите са живи и силни независимо от разпростиращото се християнство.

„В „Залезът на боговете“ Том Егеланд този път се фокусира върху скандинавската митология и историята на Севера. Рагнарьок е залезът на боговете, последната битка между тях и великаните, която води до края на света и слага едно ново начало. Викингските воини вярвали, че ако паднат в битка, ще се озоват на място, наречено Валхала. Там те ще се бият до смърт с други храбри воини през деня, а през нощта ще се съживяват отново и ще гуляят до сутринта. По този начин те ще се подготвят да се бият на страната на Один срещу великаните, когато дойде Рагнарьок“, се казва в анотацията на книгата.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …