Начало / България / Осмокласници избраха „Вината в нашите звезди“ на Джон Грийн за „Моята любима книга за лятото“

Осмокласници избраха „Вината в нашите звезди“ на Джон Грийн за „Моята любима книга за лятото“

Учениците от VIII „Д“ клас от езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в  Благоевград с класен ръководител Нели Драгинова направиха своята класация на любими книги за лятото. Номер 1 е безспорният фаворит на тийнейджърите Джон Грийн с хита си „Вината в нашите звезди“, следван от Сюзън Колинс с „Игрите на глада“ и Джеймс Дашнър с „Лабиринтът“. Сред книгите, които са впечатлили младите читатели са и фентъзи класиката „Властелинът на пръстените“ и „Физика на тъгата“ на Георги Господинов, носител на „Цветето на Хеликон“ за 2013 г.

С етикет „любопитни“ тийнейджърите посочиха следните книги: „Скритият дар“ от Джериес Авад, „Светът на Софи“ от Юстайн Гордер, „Рубиненочервено“ от Керстин Гир, „Сняг вали“ от Джон Грийн, Морийн Джонсън, Лорън Миракъл, „Цветя за Алджернън“ от Даниел Кийс, „Червената пирамида“ от Рик Риърдън, „Крадецът на книги“ от  Маркъс Зюсък и „Гондолата на времето“ от Ева Фьолер.

В този забавен час по четене книжарите от книжарница „Хеликон“ им препоръчаха свои любими заглавия от класиката и съвременните майстори на писането, от „Дракула“ на Брам Стокър, „Да убиеш присмехулник“ на Харпър Лий и, „Дневникът на Ане Франк“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

61431922

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (15 май – 21 май)

Ето нещо любопитно в художествения раздел на тази класация – „Fourth Wing“ от Ребека Ярос. Хареса …