Начало / България / Спектакъл по миниатюри на Франц Кафка ще бъде представен в „Червената къща”

Спектакъл по миниатюри на Франц Кафка ще бъде представен в „Червената къща”

Сдружение „Театър вятър”  ще представи  утре, 3 февруари, от 19 ч „Кафка квартет” – спектакъл по миниатюри на Франц Кафка. Представлението е в зала „Пеша Николова” на „Червената къща” .

Постановката е по идея и режисура на Валерия Вълчева, сценографията и костюмите са на Ния Михайлова, участват актьорите и музикантите Павлин Петрунов, Христо Ушев, Мартина Митева и Борис Добрев. Музикалните импровизации са по произведения на Добри Палиев, Зигфрид Финк, Джон Кейдж и др.

Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на Културата и със съдействието на САМСИ (Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство).

„ – Не знам! – извиках без звук – Нищо не знам. Ако не идва никой, значи никой не идва. На никой не съм сторил зло. Никой не ми е сторил зло, никой обаче не иска да ми помогне. Абсолютно никой. И все пак не е точно така. Само дето никой не ми помага. – иначе с тези абсолютно никои не би ни било зле. С най-голямо удоволствие бих направил излет – в компанията на тези абсолютно никои – и защо не.

Естествено в гората – къде иначе? Как се блъскат тези никои един в друг. Колко много разперени и хванати под ръка ръце, колко много крака, на малки крачки един от друг. Разбира се, всички са във фракове. Криво-ляво, напредваме. Вятърът минава през пролуките около крайниците ни. В планината гърлата ни ще се отпуснат! Истинско чудо е, че не пеем.” – Франц Кафка

Книги от Кафка тук

Книги от Добри Палиев тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …