Начало / Свят / Книга с поезия на Роман Кисьов излезе в Румъния

Книга с поезия на Роман Кисьов излезе в Румъния

Книга с поезия на българския поет и художник Роман Кисьов излезе в Румъния. След миналогодишното издание с избрани стихове на бенгали  в Калкута (Индия), този път избор от неговата поезия се появява  на румънски език в град Яш, Румъния, с марката на известното издателство  „Timpul” (Време) и в сътрудничество с международното списание за европейска и азиатска поезия, поетическа култура и духовност  „Kado”.

Преводът е дело на известния румънски поет, есеист, литературен критик и преводач Мариус Келару (Marius Chelaru). Книгата е с обем 68 страници и е озаглавена „Lumea cuvintelor” (Светът на думите). Придружена е с предговор от преводача, подробна био-библиографска бележка за автора, седем авторски рисунки в книжното тяло, както и една на първа корица.

Поезията на Роман Кисьов вече е позната на румънските ценители на Ars Poetica чрез многобройните публикации на негови стихове в превод на румънски през последните години в авторитетни литературни издания в Букурещ, Яш, Констанца, Крайова, Питещи, Куртя де Арджеш и др.

Свързани заглавия
Поетична книга на Роман Кисьов е публикувана в Индия

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …