Начало / Свят / „Игрите на глада: Възпламеняване“ е първата книга, която е прочел страдащият от дислексия Джейми Оливър

„Игрите на глада: Възпламеняване“ е първата книга, която е прочел страдащият от дислексия Джейми Оливър

„Игрите на глада: Възпламеняване“ от Сюзан Колинс е първата книга, която е прочел Джейми Оливър, съобщи британският „Телеграф“. Оливър, който е автор на 18 готварски книги и е водил различни кулинарни предавания, страда от дислексия. Тази година, на 38-годишна възраст, той е успял да прочете творба от начало до край за първи път.

Най-богатият готвач в света, чието състояние е оценено на 150 милиона паунда, заяви, че неговият проблем му пречи да чете повече. Той обаче успял да завърши втората част от младежката антиутопична трилогия на Сюзан Колинс.

„Аз страдам от диклексия и до скоро никога не бях прочитал цяла книга. Но сега завърших „Игрите на глада: Възпламеняване“. Много ми хареса как човек може да се изгуби в историята. Знам колко арогантно и глупаво изглежда, че досега не бях прочел и една книга в живота си, но дислексията прави така, че ми е трудно и бързо се отегчавам“, сподели готвачът.

Две книги на Джейми Оливър са преведени на български език. Това са „Джейми Оливър: Моето меню за 30 минути – революционен метод за приготвяне на бърза храна“ и „Министерство на храната“. Интересен факт за него, че освен готвач, той е и музикант – барабанист е на групата „Scarlet Division“, която основава през 1989 г. От 2013 г. отговаря и за кетъринга на стадиона на футболния отбор „Манчестър Сити“, „Етихад Стейдиъм“.
Книги от Джейми Оливър тук

„Игрите на глада: Възпламеняване“ тук

 

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …