Начало / Свят / Новата поредица на Тери Диъри започва през ноември

Новата поредица на Тери Диъри започва през ноември

Новата поредица на Тери Диъри – „Dangerous Days”, ще стартира през ноември, съобщи британският „Индипендънт”. Първата книга ще бъде фокусирана върху Римската империя. „Dangerous Days in the Roman Empire” ще бъде на англоезичния книжен пазар от 7 ноември.

Диъри е популярен с детските си исторически книжки „Страховитото в историята”. Новата му серия е насочена този път към възрастни. Творбите, които ще бъдат публикувани от „Weidenfeld & Nicolson”, отново ще бъдат с исторически характер. Следващите части ще бъдат за Викторианска Англия и Египет.
Алън Самсън от „Weidenfeld & Nicolson” заяви, че новата поредица ще се хареса не само на феновете на „Страховитото в историята”, но и на всеки, който иска интересна, но и информативна творба. Той предупреди, че макар исторически, произведенията на Диъри няма да имат нищо носталгично в себе си. Дори напротив – ще бъдат разкрити още по-ужасяващи факти.

Тери Диъри (67) е британски автор. Автор е на около 200 книги, продадени в над 25 милиона копия и разпространявани в 40 страни, включително в България. Най-известен е с детската си поредица „Страховитото в историята”, книгите, които комбинират хумор и ужаси, като имат и познавателен характер.  Покриват теми като Каменната епоха, Римската и Гръцката империя, Американската гражданска война, египетска и китайска история и т.н. Част от изданията от серията могат да бъдат намерени в български книжарници.

Книги от Тери Диъри тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …