Начало / Свят / След повече от 30 години поредицата за Ейдриън Моул отива към своя край

След повече от 30 години поредицата за Ейдриън Моул отива към своя край

След повече от 30 години известната поредица на Сю Таунзенд за Ейдриън Моул върви към своя край, съобщи британският „Телеграф”. Писателката направи една от редките си публични изяви на фестивала „Oxford Literary Festival”, по случай отбелязването на 30-годишнината от публикуването на „Тайният дневник на Ейдриън Моул” – първата част от серията. Творбата е преведена и на български език.

Таунзенд заяви, че ще напише максимум още две части към поредицата. Причината са здравословни проблеми. По време на Коледните празници Таунзенд получи удар и вече трудно говори. Тя е в инвалидна количка, а и е сляпа в следствие на усложнение на диабет. През 2009 г. пък писателката преживя трансплантация на бъбрек.

10-та поред книга от серията трябваше да излезе тази година, но засега нейното публикуване се отлага за неопределено време. Все пак Таунзенд увери, че феновете на книгите, написани под формата на дневник, няма да чакат още дълго. Продадени са над 8 милиона копия от книгите само в Обединеното кралство.

Сю Таунзенд е британска писателка, родена през 1946 г. Най-известна е с книгите си за персонажа Ейдриън Моул. Тя е автор и на други романи, както и на пиеси. Произведенията й са предимно със социална насоченост.

Свързани заглавия
Сю Таунзенд: Знам какво е да си беден и гладен
Сляпа, Сю Таунзенд пише десета книга за Ейдриън Моул
Тери Пратчет и Сю Таунзенд номинирани за награда „Болинг Евримен Удхаус”

„Тайният дневник на Ейдриън Моул” тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …