Начало / Свят / Бенджамин Алайър Саенс спечели „ПЕН/Фокнър”

Бенджамин Алайър Саенс спечели „ПЕН/Фокнър”

Бенджамин Алайър Саенс спечели наградата „ПЕН/Фокнър”, съобщи huffingtonpost.com. Той ще получи отличието за колекцията си разкази „Everything Begins and Ends at the Kentucky Club”. Действието в произведението се развива на границата между щата Тексас и Мексико.

Саенс ще прибави към сметката си 15 000 долара. Това ще се случи на 4 май, когато ще се проведе церемонията по награждаването в библиотеката „Folger Shakespeare Library” във Вашингтон. Останалите номинирани ще получат по 5 000 долара.

По-рано тази година Саенс беше отличен  от Асоциацията на американските библиотеки за най-добър младежки роман за произведението „Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe”.

Призът „ПЕН/Фокнър”се връчва от фондацията „ПЕН/Фокнър”, която е основана в чест на жеста на Уилям Фокнър да дари премията си от Нобеловата награда на фонд, който да спонсорира новите писатели. Наградата съществува от 1981 г. и се дава на писатели, които са американски граждани. Сред бившите победители са Филип Рот и Джон Ъпдайк.

Фото: penfaulkner.org

Свързани заглавия
Станаха ясни финалистите за наградата „PEN/Faulkner award”

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …