Начало / България / Третата част от поредицата „Хроники на чародейците” излиза в края на януари

Третата част от поредицата „Хроники на чародейците” излиза в края на януари

В края на януари на българския книжен пазар ще излезе „Прелестен хаос” – третата книга от тийнейджърската поредица „Хроники на чародейците”, съобщи издателят „Кръгозор”. Първата книга „Прелестни създания” беше публикувана на български през 2010 г., втората – „Прелестен мрак”, през 2011 г.

Поредицата „Хроники на чародейците” е великолепна готическа приказка в съвременността – врата към мрачния свят на магии и мистерии, чародейци и древни проклятия. История за съдбата, отправяща предизвикателства към любовта и човешкия дух. Съвършена смесица от романтика и болка, забавление и напрежение. Тези характеристики се валидни и за трета книга на Ками Гарсия и Маргарет Стоъл.

В успеха на „Хроники на чародейците”  има и българска връзка. Живеещата в САЩ Ваня Стоянова е част от екипа на Ками Гарсия и Маргарет Стоъл като автор на изключително успешни буктрейлъри.

В средата на февруари в българските кина ще се завърти и лентата „Прелестни създания” по едноименната книга на Ками Гарсия и Маргарет Стоъл. Режисьор и сценарист на екранизацията е номинираният за „Оскар” Ричард Лагравенес („Послепис: Обичам те”, „Мостовете на Медисън” и „Кралят на рибарите”). Ролите са поверени на млади лица като Алис Енглърт, Ейми Росъм („Фантомът от операта”, „След утрешния ден”), Томас Ман („Хензел и Гретел: ловци на вещици”) и Алдън Ерънрайк, познат от ролята си в „Тетро” на режисьора Франсис Форд Копола. В актьорския екип се открояват имената на носителите на „Оскар” Ема Томпсън и Джеръми Айрънс.

Поредицата „Хроника на чародейците“ тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …