Начало / Свят / Последната част от „Колелото на времето” излезе днес

Последната част от „Колелото на времето” излезе днес

От днес в книжарниците на англоезичния книжен пазар е последната част от фентъзи поредицата „Колелото на времето”, съобщи mediabistro.com. Заглавието е „A Memory of Light ”. Автор е Брандън Сандърсън, който продължи серията, след като нейният създател Робърт Джордан почина през 2007 г.

Творбата се публикува от „Tor Books” и е 912 страници. Както е известно, Сандърсън е автор на последните 3 книги, които са базирани на записки от разговори с Джордан. Редактор е вдовицата на Робърт Джордан, която е редактирала и всички книги от серията.

Ето и част от онлайн есе, което Сандърсън публикува през август миналата година, когато обяви, че е завършил книгата:

„През последните 5 години, каквото и да правех – дали излизах за вечеря, сядах да пиша или си проверявах имейла – винаги знаех, че имам още много работа по „Колелото на времето”. Дадох дума на Хариет (водвицата на Джордан – бел. ред.) и феновете, че ще работя здраво, за да довърша серията колкото се може по-бързо. Трябваше да понеса отговорността, като разделя записките си на няколко части. Така накарах хората да чакат с години повече, отколкото се предполагаше. Но давам дума, че прекарах последните 5 години занимавайки се с „Колелото на времето”, по един или друг начин”.

Цялото есе на Сандърсън можете да прочетете тук

„Колелото на времето” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …