Начало / Автори / 9 писатели, които са се появявали във филми

9 писатели, които са се появявали във филми

Сайтът themillions.com посочва 9 писатели, които са се снимали във филми. Любопитно е да се отбележи, че голяма част от прожекциите нямат нищо общо с повилите се в тях автори.

1. Калвин Трилин в „Безсъници в Сиатъл”. Авторът на „За Алис” е сниман как вечеря във продукцията на Нора Ефрон. Интересен факт е, че той се появява и в друг филм, „Майкъл”. Там дори има няколко реплики.

2. Джордж Плимптън в „Лорънс Арабски”. Плимптън сам кандидатства за малка роля в една от класиките в киното на 20 век. По-късно той игра е и в още филми, става и сценарист.

3. Йежи Косински в „Reds”. Косински представя руски бюрократ, който се превръща в революционер.

4. Мая Анджелоу в „Поетичната Джъстис”. Анджелоу има малка роля в прожекцията, но за сметка на това е написала доста от стиховете, използвани във филма.

5. Мартин Еймис в „A High Wind in Jamaica”. 13-годишният по това време Еймис се появява във филма по романа на Ричард Хюз. Писателят описва преживяваното и снимките в своите мемоари.

6. Салман Рушди в „Тя ме откри”. Филмът е по книгата на Елинор Липман със същото име. Авторът на „Среднощни деца” играе доктора на бременната Хелън Хънт.

7. Норман Мейлър в „Cremaster 2”. Мейлър е играл в доста филми, но в посочения е може би най-значимата му роля. Той представя легендарния Хари Худини.

8. Гор Видал в „Гатака”. Видал, подобно на Мейлър, дълги години демонстрира интерес към киното. В дистопичния трилър „Гатака” той играе зловещ главнокомандващ на космически кораб.

9. Анита Лоос в „Дамата с камелиите”. 33-минутният ням филм е по романа на Александър Дюма. Лоос играе главна роля, за разлика от изброените до момента писатели.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …