Начало / Любопитно / Кътове за пеленачета предлага библиотека във Вирджиния

Кътове за пеленачета предлага библиотека във Вирджиния

Родителите могат вече да работят на спокойствие

461498238_122188815728197340_8004876749556564355_n

Обществената библиотека на окръг Хенрайко изпробва нововъведението в клона си във Феърфийлд – целта е да се осигури възможност и на родителите с малки деца да имат достъп до книгите и другите услуги, които предлага библиотеката.

Промяната идва след като библиотекарите наблюдават дълго как хората с пеленачета или малки деца са затруднени. „Виждахме, че наложи ли се да свършат нещо, за тях е извънредно сложно“, казва Барбара Уидман, която е управител на библиотеката.

Създаването на детска стая за родители с пеленачета била една от задачите при преустройството на библиотеката. Архитектите обаче не намерили решение. Тогава от управата се обръщат към малка фирма, специализирана в производството на мебели за детски стаи. От TMC The Makers Creative проекират бюро, което да дава сигурност на родителя за детето му, като то получава максимален комфорт.

Новите кътове се радват на огромен интерес. Барбара Уидман отбелязва: „Библиотекарите помагат с удоволствие на родителите. Даваме им възможност да работят – мисля, че това намери добър прием у мнозина, защото хората разбират колко сложно може да е на моменти да жонглираш между ангажиментите си.

Благодарение на новите кътове става още нещо важно – децата растат сред книги от най-ранна възраст

Информация и снимка: Ancient road

Прочетете още

prevodi

Най-добрите преводи в книжарниците

Преводачите получиха наградите си Съюзът на преводачите по традиция ги връчва на празника на Йероним …