Начало / Любопитно / Стая на приказките отвори врати в българско читалище

Стая на приказките отвори врати в българско читалище

Децата ще имат свое място за игри и четене

455751892_523820163543038_6018590742063334507_n

Читалищната библиотека в Нови Пазар кани децата от града и околността в новата стая – място за игри и хубави книги. Посрещат ги не само любими герои, но и цял замък, изрисуван на една от стените. Идеята за стаята на приказките е на сдружение „Общество 528“. Всичко започва с дарение от книги за децата по случай детския празник – 1 юни. Сега, към края на ваканцията, отваря врати и тяхната стая в читалищна библиотека „Иван Радов“ в града.

Самата стая предлага възможност децата да се забавляват с настолни игри или да редят пъзели. Пространството побира общо 15 малчугана. В изрисуването на стаята пък помагат и трима ученици – Галена, Галин и Денислава. Сред дейните радетели за раждането на стая на приказките е писателката Пламенна Николова. Тя прочете и своя приказка при откриването на новия кът.

В изрисуването на стаята помагат и трима ученици – ГаленаГалин и Денислава

staq

Програмата на читалищната библиотека по правило предлага много събития за най-малките читатели. Сред последните са например лятната работилница „Рециклирай безопасно“ или ателието, наречено „Сръчковци“. Библиотеката е част от Народно читалище „Христо Ботев – 1872“ в Нови Пазар. Разполага с близо 55 хиляди книги, като обслужването е поверено на трима библиотекари. Носи името на основателя на читалището Иван Радов.

Снимки и информация: Читалищна библиотека „Иван Радов“ – Нови пазар

Прочетете още

monopoly-deskove-hry-unsplash

Настолни игри превръщат лятото в приключение

Жанрът е все по-популярен Хората играят от хиляди години Трудно е да се установи кога …