Начало / Класации / Топ 10 на книгите на ужасите през 2011 г.

Топ 10 на книгите на ужасите през 2011 г.

Сайтът gothic.net направи класация на най-добрите книги в жанр ужаси, публикувани през изминалата 2011 г. на английски. Ето и избора на редакцията:

1. „Бункерът” от Адам Бейкър. История за оцеляването и на какво е способен човек, когато „ножа опре до кокала”. С дебютната си творба Бейкър показа на какво е способен като автор.

2. „11/22/63” от Стивън Кинг. Нов поглед върху деня на убийството на Джон Ф. Кенеди. Макар последните книги на Кинг да не са от класата на предишните, с тази той определено не разочарова.

3. „Вечната нощ” от Гилермо дел Торо и Чък Хоган. Тандемът между двамата автори постоянно се развива и тази книга е доказателство за това.

4. „Южни Богове” от Джон Хорнър Джейкъбс. Още един дебютант в класацията. Книгата разказва за характер, мрак и музика за продаване на душата.

5. „Посред нощ: роман за зомбита” от Джонатан Мабъри. Мабъри е доказано име и отново демонстрира таланта си. Романът показва края на света, причинен от зомбита.

6. „Double Dead” от Чък Уендиг. Творба, която кара читателя да продължава да чете без спиране.

7. „Кърви” от Ед Курц. Трета дебютна книга, която попада в класацията. Тук историята започва с невинна грешка и расте в своята напрегнатост и комплексност.

8. „Мъртви лоши неща” от Гари Макмеън. Тази книга не е лесна за четене. Ще ви накара да включите лампата през нощта.

9. „Къщата на страха: Антология на историите за къщи, обитавани от духове” от Джонатан Оливър. 19 много добри истории за къщи, в които не всичко е наред.

10. „Белият дявол” от Джъстин Еванс. Готически разказ. Историята на известния поет Лорд Байрон е поставена в по-различна светлина.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …