Начало / България / 10 ще бъдат участниците в семинара по творческо писане на „Елизабет Костова”

10 ще бъдат участниците в семинара по творческо писане на „Елизабет Костова”

Созополският семинар по творческо писане,  организиран от фондация „Елизабет Костова”,  ще се проведе от 24 до 27 май 2012г За участие могат кандидатстват писатели от България и от англоговорящите страни, включващи, но неограничени до Великобритания и САЩ. Ще бъдат одобрени общо десет участници. Всички одобрени за участие писатели ще получат стипендии, които покриват такса-участие, настаняване, храна и пътни разходи.

Прeподаватели
Преподавателският екип през 2012 включва Бари Лопес (САЩ) Деян Енев (БГ), Елизабет Костова (САЩ) и Красимир Дамянов (БГ/Испания).
Програмата на семинара се състои от уъркшопове по писане, лекции, кръгли маси и литературни четения. Тук ще се информирате за участниците и програмите на предишните издания на семинара;
Аудио/видео канала на фондацията ще ви даде възможност да прегледате ключови събития от семинара;
Сборникът с лекциите, изнесени в рамките на семинара се актуализира ежегодно и може да бъде изтеглен в [pdf] или в [mobi] формат.

Условия за кандидатстване
За да кандидатствате е необходимо да попълните онлайн формуляра за кандидатстване. Ако искате да участвате в семинара като български писател, моля кандидатствайте през българската версия на този сайт, като попълните онлайн формуляра на български език и приложите необходимата информация, описана по-долу.
Задължителна информация на български език:
• Биография на кандидатстващия писател (максимум 300 думи):
Моля, отбележете Вашите публикации, писателски признания, публични четения и текст-пърформанси (ако има такива).
• Мотивационно писмо:
Моля, опишете писателските проекти, върху които работите в момента, дейностите, в които се надявате да вземете участие по време на семинара в Созопол и обяснете как Вашето участие ще допринесе за писането Ви.
• Откъс от авторски художествен текст:
Текстът може да бъде разказ, откъс от роман или и двете. Текстът трябва да е минимум 10, максимум 20 печатни страници и да е запазен в следния формат: шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12, двойна разредка, 1 800 знака на страница (с интервалите);
• Препоръка:
Необходимо е Вашият препоръчител да изпрати една препоръка до Симона Илиева, координатор на фондация „Елизабет Костова, на имейл: silieva@ekf.bg
Ще бъдат разглеждани единствено кандидатури, изпратени от онлайн системата. Крайният срок за кандидатстване е 7 март 2012. Всички одобрени участници ще бъдат уведомени по имейла до 15 април, a резултатът ще бъде обявен на страницата на фондацията до 30 април 2012.

Предупреждение от организаторите!
Моля, озаглавявайте файловете като използвате само латински букви, числа или тирета! Не използвайте запетайки, разстояния, кавички, апострофи и други символи. Разрешените формати са: .DOC, .DOCX, .RTF, .PDF.
След приключване на крайния срок за кандидатстване, всички кандидати ще получат имейл потвърждение от sozopolfictionseminars@gmail.com. Моля, ако е необходимо, добавете този адрес към списъка си с контакти, за да сте сигурни, че ще получите потвъждението. Ако не получите такова до една седмица след изтичане на крайния срок за подаване на документи (7 март 2012), моля уведомете Симона Илиева на sozopolfictionseminars@gmail.com.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …