Начало / Свят / Нов роман на Гришам излиза през април

Нов роман на Гришам излиза през април

Нова книга на известния писател Джон Гришам ще излезе на 10 април, пише „USA Today”. Романът е със заглавие „Калико Джо”. Този път го няма познатият ни криминален сюжет, а се разказва за един от най-популярните спортове в САЩ – бейзбола. Издателство е „Дабълдей”. Публикуването на книгата е съобразено така, че да стане факт седмица след началото на бейзболния сезон зад океана.

Ето и ревюто на творбата, написано на официалната страница на Джон Гришам:
„През 1973 г. Джо Касъл беше детето чудо на бейзбола, най-добрия новобранец виждан някога. Младокът от Калико Рок, Арканзас, хвърля в екстаз феновете на „Къб”, като удря хоумрън след хоумрън. Подобрява най-различни рекорди. Калико Джо бързо става идол на всеки фен на този спорт в Америка, включително Пол Трейси, малкият син на Уорън Трейси, работяга-питчър от отбора на „Метс”. Един ден Уорън среща Калико Джо в мач, а Пол е на трибуните, подкрепяйки идола си, но и своя баща. Тогава Уорън Трейси хвърля бърза топка, която ще промени животите на всички”.

Джон Гришам е американски писател, роден 1955 г. Книгите му най-често са съдебни трилъри или с криминален сюжет. Те се отличават с фактологически проучвания и информативен характер. Според много критици обаче Гришам е от авторите, които имат голяма популярност, без да са особено добри. Направени са успешни филми по негови творби, като например „Фирмата” и „Време да убиваш”.

Свързани заглавия
Джон Гришам: Вярвам, че винаги ще има печатани книги
25-ят роман на Джон Гришам излиза до дни
Гришам оглави „Топ 50” на Великобритания

Книгите на Джон Гришам тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …