На фокус
Начало / България / Нова антология събира любовната лирика на Любомир Левчев

Нова антология събира любовната лирика на Любомир Левчев

В навечерието на  14 февруари, който по цял свят се чества като празник на любовта и виното, издателство „Жанет 45“ ще представи антологията „В невидимата кула“, събрала най-хубавите любовни стихове на големия поет Любомир Левчев.

Книгата  излиза от печат  в тираж 1000 екземпляра, от които 33 са номерирани и оформени като библиофилска серия с оригинални рисунки от художника Стоимен Стоилов и ще се предлага с твърда и мека корица.

Изданието ще бъде представено на чаша вино на почитателите и приятелите на поета на 13 февруари 2014г от 18:30 във VivacomArtHall. По специална покана на издателството, актьорът Руси Чанев ще прочете някои от най-емблематичните стихове на поета.

 „За мен Любомир Левчев е достойна величина в поезията. В томчето са включени любовни стихотворения, които с огромно удоволствие „Жанет 45“ посвещава на Деня на влюбените и пожелава на всички щастливо изживяване на празника с поезията на Левчев!“, споделя  Божана Апостолова.

Любомир Левчев е роден в Троян през 1935. Първата му книга „Звездите са мои“ е издадена през 1957, а днес негови книги са преведени в 36 страни. Автор на поезия, романи и сценарии, Левчев работи в Радио София и вестник Литературен фронт.  Между 1979 и 1988 е председател на Съюза на българските писатели. През 1991 създава издателска къща „Орфей“, публикуваща стихосбирки и едноименно списание. Носител е на редица международни награди, сред които „Златен медал за поезия на Френската академия и носител на званието Рицар на поезията“ (1985), голяма награда на института „Александър Пушкин“ и Сорбоната (1989); „Златен венец“ на Стружките вечери на поезията (2010).

Книгите на Любомир Левчев тук

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Зорница

Вдъхновяващ Моъм

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Вдъхновен от разказа „Писмото“, романът на малайзийския автор Тан Туан …