Начало / България / Липсата на минимални познания по счетоводство и финанси води до сериозни загуби

Липсата на минимални познания по счетоводство и финанси води до сериозни загуби

На книжния пазар се появи интересна и изключително полезна книга. „Счетоводство и финанси за нефинансови мениджъри“ от Петър Петров предоставя лесен начин за разбиране на иначе сложната материя, свързана със счетоводството и финансите – до минималното ниво, което е необходимо на всеки нефинансов мениджър.

Книгата може да бъде полезна и за изучаващите финанси, финансово и управленско счетоводство, които срещат практически трудности в разбирането на тази материя. Книгата е структурирана в седем глави, представени под формата на уроци, запознаващи читателите с основните аспекти на активите, пасивите, приходите и разходите – както по отношение на тяхната същност и счетоводно отчитане, така и по отношение на икономическата и финансовата трактовка на свързаните с тях показатели.
Днес новините изобилстват от примери за това до какво може да доведе липсата на минимални познания по счетоводство и финанси – кредитиране в швейцарски франкове при доходи в левове, договаряне на нереално високи преференциални лихви и др. За всички, които не желаят да бъдат част от тези новини, книгата „Счетоводство и финанси за нефинансови мениджъри“ ще бъде учебното помагало, което съчетава хармонично необходимия минимум от теория на счетоводството и финансите със задължителния практикум за лесно усвояване на такива знания и неусетното им превръщане в умения.

„Книгата е заразителен пример за българските експерти в областта на финансите и счетоводството, за които периодът от последния четвърт век премина без ясни разделителни в материята, свързана с „парите“ в една фирма. В книгата си Петър Петров – един от „воините на този фронт“, демонстрира както рутината в работата на експерта, така и поглед над решенията-клишета. Това я прави достъпна за студентите, ученици и курсисти по икономика и мениджмънт и същевременно добър инструмент за бързи и „умни“ решения от практикуващите собственици и мениджъри на фирми.“
Проф. д-р Милен Балтов,
Зам.-ректор на Бургаски свободен университет
Национално контактно лице за МСП по Програма „Хоризонт 2020“ на ЕС

„Счетоводство и финанси за нефинансови мениджъри“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …