Начало / Читателски дневник / 7 книги с дъх на Коледа и канела

7 книги с дъх на Коледа и канела

Всичко, което ви е нужно за празниците – чаша чай и някое от нашите специални предложения

cteni-vanoce-knizka-stromecek-737x415

Време е да си подарим най-важното

Празниците са време, в което да потърсим щастие за самите себе си. Например като си обърнем малко повече внимание. Най-прекрасният начин това да се случи е с книга. Но подбрахме наистина специални…

Нашите заглавия са пропити от духа на Коледа

Сред тях има и романтични истории, които карат времето да спре, също и малко по-страшни, че да усетите тръпки по гърба. Добавили сме и класика, която ще ни накара да се възхищаваме на всеки ред. Има за всеки по нещо. Просто си отделете време. А после ще си дадете сметка, че това е била Коледа вълнуваща и хубава. Просто истинска.

Но нека вече разлистим нашите книги с дъх на канела!

1

  1. „Винаги ще има Коледа“ от Джени Хейл

Очарователна история за разпускане на напрегнати нерви. Авторката, така да се каже, се е специализирала в подобен род издания. Миналата година по същото време разгръщахме „Коледни пожелания и бисквитени целувки“. Вкусните бисквитки вървят и с „Винаги ще има Коледа“ – в нея също се пекат сладки като метафора на дома, в който има щастие. Най-важната рецепта в книгата обаче е за това как да сме близки един на друг.

  1. „Коледна песен“ на Чарлз Дикенс

Класическата история на Дикенс точно навърши 175 години. Писателят вмъква преживелици от собственото си детство, като в същото време описва много от характерните за Англия черти на празника. Книгата му трогнала дори тогавашни фабриканти, които затваряли предприятията си за Коледа – само и само работниците им да изживеят празника истински!

2

  1. „Един ден през декември“ – Джоузи Силвър

Тук Коледа е приказка – кога, ако не през декември, може да срещнеш човека, роден за теб… Така става и в „Един ден през декември“, книга, отличаваща се на първо място с топлината си. Британката умее да съживява вярата в дребните неща, които правят живота ни щастлив – именно заради това си заслужава да разгърнете и тази нейна книга.

  1. „Коледата на Мегре“ от Жорж Сименон

Това се казва хубав коледен подарък – колекция от три разказа с Мегре в главната роля; разкази, неиздавани досега. На всичко отгоре действието се развива точно по Коледа, което е много съществена причина да искаме да прочетем именно сега „Коледата на Мегре“. Иначе комисарят е във форма – кръстосва Париж, зарязва всичко на празника, че да разреши поредния случай и изобщо, навръх празника е деен поне колкото Добрия старец.

  1. „Коледна тайна“ на Карън Суон

Още един автор, който с удоволствие забърква съставките на класическите коледни истории. Карън Суон даже дава предложения и за нашата Коледа, че да е тя съвършена. Най-хубавото място е пред камината, казва авторката на „Коледна тайна“, следва дървена вила някъде в планината или пък в… Лондон. Но и нейната книга ще ни осигури онзи уют, който ни кара да харесваме винаги празника!

3

  1. „Зимна песен“ – С. Джей-Джоунс

Тук малко отместваме стрелките на часовника – по посока на последния ден от годината. А самата книга е една огромна фентъзи-магия, която ни кара да забравим къде и кога живеем. Кралят на гоблините се отправя на най-важното си пътешествие… Търси всъщност своята годеница. Магичен, романтичен и малко страшен свят, създаден Си Джей Джоунс, като книгата й има и продължение, наречено „Песента на сенките“.

  1. „Зимата на нашите писма“ на Анхелес Доняте

Изкушихме се да я включим тук, при нашите коледни предложения, защото най-важното в нея е едно писмо, а Коледа е време точно за това да изричаме онова, което таим, да го превръщаме в част от живота си. Така и в „Зимата на нашите писма“ Роза излива на белия лист тайни, пазени 60 години. Защото думите имат силата да променят света ни и да го правят по-добър!

Нека и вашата Коледа е романтична като някои от тези книги

А в същото време истинска, с аромат на домашен уют и с прегръдка, каквато заслужавате. Книгите могат да ви дадат от всичко по-малко. Затова сме избрали точно те да са нашият свят. И сме щастливи, че го споделяме и с вас!

Четивата с дъх на канела подбра Краси Проданов

Прочетете още

429680545_1097910648270786_5463879283356387073_n

Денят на приказката е – разтворете любима история

Празниците днес са цял рояк   Посрещаме пролетта на 20 март – тя настъпи всъщност …