Начало / България / Чуждестранни студенти поздравиха клиентите на „Хеликон“ за празника на книгата

Чуждестранни студенти поздравиха клиентите на „Хеликон“ за празника на книгата

Чуждестранни студенти – музиканти, поздравиха клиентите на „Хеликон“ по повод Международния на ден книгата и авторското право с традиционен концерт в столичната книжарница „Хеликон-България“. Цигуларят Санджар Сапаев и кларинетистът Фарадж Акбаров зарадваха любителите на хубавата музика и хубавите четива с произведения на Вивалди,  Хендел,  Изаи, Чайковски и Бела Ковач.

Сапаев и Акбаров са възпитаници на Тракийския университет. Сапаев е ученик на професор Ангел Станков. Концертът бе негова генерална репетиция за участието му в конкурса за цигулари „Панчо Владигеров“. Те бяха представени от друго известно име от българската музикална сцена – професор Ростислав Йовчев. Акомпанираха им на роял Мария-Елена Средева и Огняна Николова.

Концертът в столичната книжарница „Хеликон-България“ събра подбрана публика от ценители на добрата класическа музика. Вечерта завърши с чаша  вино от изба „Midalidare“. Книгоразпространителската верига „Хеликон“ вече подари тази година на лоялните си клиенти концерт, и на празника на влюбените, и на Благовещение.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …