Начало / България / Представят „Селата в България“ във Велико Търново и Габрово

Представят „Селата в България“ във Велико Търново и Габрово

Книжарниците „Хеликон-Велико Търново“ и „Хеликон-Габрово“ ще са домакин на представянето на книгата „Селата в България. Посоки за туризъм и култура“. Мащабният труд на авторите Гавраил Гавраилов, Анна Пелова и Михаил Михов е издаден от „Сиела“.

Авторите ще гостуват в Старопрестолния град на 2 април, четвъртък от 17,30 ч. В събота, 4 април, в 13 ч те ще се срещнат с читатели и в Габрово.

„Селата в България – посоки за туризъм и култура“ е книга за пътешествия. Тя ще ви върне спомена за миризмата на печени чушки и звуците на селото – магарешки рев, тихото бъбрене на бабите пред читалището и още много забравени изживявания.

Гавраил Гавраилов е психолог и рекламист, запален по риболова със спининг и поклоненията до свети места. Предишните му книги „Родопи – в търсене на корените“ и „Североизточна България – гид за пътешественици“ са откровения. Тук той разкрива легендите на много непознати места. Анна Пелова е писател и графичен дизайнер, колекционира традиционни български носии. Предстои да публикува дебютния си роман, попаднал сред десетте финалисти в конкурса на „Сиела“ за нов български роман. Споделя за селата с неподправен чар и фокус върху здравословната храна и фолклора. Михаил Михов е планински водач и пътешественик, експерт по алтернативен туризъм. Публикувал е десетки статии в пътеводители и списания. В тази книга провокира интерес към тайните на селата от Дунавската равнина, Пирин и Странджа.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …