Начало / България / Романът, по който е сниман „У дома“, излезе на български

Романът, по който е сниман „У дома“, излезе на български

„Истинското значение на Смекден“ на Адам Рекс е вече и на българския книжен пазар. Книгата е с клеймото на „Пробукс“. Преди седмица в родните кина беше пусната лентата „У дома“, по която е сниман филма. Анимацията е с гласовете на популярната певица Риана и Джим Парсънс от „Теория за Големия взрив“.

Главната героиня на „Истинското значение на Смекден“  Гратюити Тучи (по прякор Тип) има сериозен проблем. Точно на Коледа извънземните от планетата Був нападат Земята начело с капитана си Смек, в чест на когото преименуват Коледа на Смекден, а Земята – в Смекландия. След като отвличат майка й, Тип и всички останали хора са изпратени в малки резервати във Флорида, докато извънземните покоряват останалата част от планетата. За да попречи на плана им и за да спаси майка си, Тип заедно със своя нов необичаен приятел – извънземното Джей Ло и котката на име Свинчо, поемат на изпълнено с приключения пътешествие и обединявайки сили спасяват света.

„Въпреки че това е книга за деца, възрастните ще открият, че е и сатира за завладяването на чужди култури и народи, която същевременно е забавна. Темпото и ритъмът на тази история я правят перфектна за четене на глас, тъй като е невъзможно да не споделиш чудесните реплики в нея с околните“, категорични са от „Ню Йорк Таймс“.

Адам Рекс е американски писател и илюстратор на детски книги, носител на наградата „Джак Гоуган“ за илюстрации на научна фантастика за 2005 г. и автор на бестселъра “Франкенщайн прави сандвич“.  „Истинското значение на Смекден“ е първият от четирите му издадени досега романа. Тази година ще излезе и продължението му „Смек – президент“.

„Истинското значение на Смекден“  тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …