Начало / Любопитно / „Интригите на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър (анотация)

„Интригите на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър (анотация)

Кристъфър Гортнър притежава невероятния талант да кара миналото да оживява. Интригите в двора на Тюдорите никога не са изглеждали по-смъртоносни. Забранени желания и опасни съперничества изправят две сестри една срещу друга и потапят дръзкия герой Брендън Прескът в измамен лабиринт. Книгата е изпълнена със смайващ, секващ дъха екшън, тъмни обрати и неочаквани разкрития.

Добре дошли в света на шпионажа през ХVІ в. – времена, в които една грешна дума или едно неуместно писмо са способни да затворят всекиго в Тауър или да му отсекат главата. Историческата обстановка по време на управлението на Мери е чудесно обрисувана –  предателствата, политическите катаклизми, страхът и лудостта, разкриващи един от най-вълнуващите и бурни периоди в английската история.

В двора на Мери Тюдор шпионажът е опасна игра. Никой не го знае по-добре от Брендън Прескът – човек, чието минало е не по-малко опасно от настоящето. Въвлечен в смъртоносна игра на котка и мишка със загадъчен противник, който крие ужасяваща тайна, Брендън се впуска в отчаяна надпревара с времето, за да се сдобие с личните писма на полусестрата на Мери – принцеса Елизабет. В хода на събитията той осъзнава, че в този мрачен свят на предателства и измами, където на първо място е властта, една сестра може да се обърне срещу друга, както и че нищо и никой не е такъв, какъвто изглежда на пръв поглед.

Страстен романс и дворцова политика са в сърцето на „Интригите на Тюдорите“ – роман, изпълнен с предателства, смърт и интриги. В умелите ръце на Гортнър сюжетът оживява – история и мистерия се преплитат със страшна сила, за да разкажат за опасностите и обратите в английската история.

„Интригите на Тюдорите“  тук

Прочетете още

197270_b

„Питър Пан“ от Джеймс Матю Бари (анотация и откъс)

За тези от вас, които са забравили  историята на Питър Пан, ще кажем: той е …