Начало / България / Излезе нов роман от автора на „Кан Тервел – Кошмарът на Халифата”

Излезе нов роман от автора на „Кан Тервел – Кошмарът на Халифата”

От вчера, 27 януари, на българския книжен пазар излезе вторият роман на Емил Димитров – „Стълбата на светлината“. Авторът стана популярен с дебютния си роман „Кан Тервел – Кошмарът на Халифата”.

„Стълбата на светлината” представя история за възникването на съвременната човешка цивилизация. Съществуват различни теории за източниците на фундаменталните знания – често твърде противоречащи си едни с други, и читателят сам избира кое според него е най-логичното и реалистичното. Затова читателите ще срещнат на страниците на романа постулати от теорията на Елена Блаватская и нейната „Тайна доктрина”, преплетени с учението на Учителя Петър Дънов, ще се запознаят с основата на най-древната религия на света – Бон, или Бонпо, и нейния създател, и всичко това – на фона на съвременното разбиране за Бог и неговото значение за човека. В романа са представени пред Вас реални исторически личности от зората на човешката цивилизация – като лугал Мескаламдуг, основал първата династия във великия Ур и поставил основите на процъфтяването на Шумер през следващите векове; като властолюбивите баща и син лугал Енмебарагеси и лугал Ага, владетелите на Киш, водили поредица от войни с Ур и Вавилон, с Урук и Ларса, разорили Елам и Арата, и накрая победени от великия Гилгамеш“, се казва в анотацията на издателство „Фабер“.

Роден през 1954 г. в Добрич, Емил Димитрова има висше военно и юридическо образование. Публикувал е геополитически и военнотехнически анализи в изданията на Министерството на отбраната и сп. „Криле“, както и разкази и юридически статии.

„Стълбата на светлината” тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …