Начало / Свят / Боно стана герой на комикс

Боно стана герой на комикс

Вокалът на рок групата „U2“, Боно, стана поредната знаменитост, която се превръща и в комиксов герой, съобщи mediabistro.com. Графичният роман „Fame: Bono“ е публикуван от „Bluewater Productions“. Автор е Майкъл Фризъл, а илюстрациите са дело на Дейвид Фризъл и Джейфри Хашим. Комиксът е биографичен и проследява живота и кариерата на певеца.

„Боно е възхитителен артист. Едновременно рок звезда и посланик на добра воля. Неговото творчество издържа на теста на времето. Писането за групата „U2“ е трудна задача. Те са се променяли толкова често през годините, а благотворителната им дейност е също отделен нюанс от това, с което се занимават. Стилът им е толкова многопластов, че е труден за дефиниране. Боно не е като някои знаменитости, които са само медийни звезди. Той е скромен човек – тръгнал е от една раздирана от конфликти Ирландия и е покорил света, станал е вдъхновение за толкова много хора“, коментира авторът Фризъл.

Творбата вече е на англоезичния книжен пазар, но се разпространява единствено в сайта comicfleamarket.com. Тя е публикувана както в печатен, така и в електронен формат.

„U2“ са ирландска рок група, създадена през 1976 г. Официалните членове са Пол Хюстън (Боно), Дейв Евънс (The Edge), Адам Клейтън и Лари Мълън-младши. От техни албуми са продадени над 150 милиона копия в цял свят, получили са 22 награди „Грами“. „U2“ са известни с факта, че често експериментират със своето звучене. Текстовете им  засягат лични проблеми или социополитически теми.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …