Начало / България / Людмила Миндова представя „Тамбос“ в „Хеликон-Русе“

Людмила Миндова представя „Тамбос“ в „Хеликон-Русе“

Людмила Миндова ще представи стихосбирка  си „Тамбос“ на 26 ноември. Премиерата ще е в „Хеликон-Русе“ от 18,30 часа. Книгата е издание на „Жанет-45“.

Миндова е родена през 1974 в Русе. През 1998 г. завършва Славянска филология в Софийския университет, а през 2005 г. защитава дисертация върху хърватската барокова литература. Автор е на стихосбирките „Блус по никое време“ (Сиела, 2010) и „Тамбос“ (ИК „Жанет 45“, 2014), и на монографията „Гласът на барока. Иван Гундулич и хърватската барокова норма“ (Алтера, 2011). В неин превод са публикувани книги на Данило Киш, Дубравка Угрешич, Йосип Ости, Симо Мраович, Миро Гавран, Алеш Дебеляк и др. Един от основателите на сайта „Открита литература“.

„Людмила Миндова пише на ръба на личното и политическото, в тази точка на болезнено срещане, което май е единственото възможно писане днес и тук. Тук, където „историята дерайлира отгоре ми“, където „разпродават детството ми на безценица тези, които“… Гневност и крехкост, уязвимост и съпротива има в тази етика и поетика, повече средноевропейска, отколкото наша. И още – внезапни чудеса на всекидневието като в любимото ми късо стихотворение „Облак“, казва Георги Господинов.

„Тамбос“ тук

Книги от Людмила Миндова тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …