Начало / Свят / Брус Спрингстийн преоткрил руските класици

Брус Спрингстийн преоткрил руските класици

Литературният вкус на американския музикант Брус Спрингстийн се оказа много разнообразен, установи в. „Ню Йорк Таймс“. По полиците на библиотеката му се намират книги на тема космология и философия, до криминални романи, „Любов по време на холера“ на Габриел Гарсия Маркес и биографията на бившия бейзболист от „Ню Йорк Янкис“ Мариано Ривера.

„Харесвам руснаците – разказите на Чехов, романите на Толстой и Достоевски. Не бях ги чел допреди 4 години, но според мен са дълбоко психологични и дори модерни“, каза за изданието певецът.

Той посочи, че любими писатели са му Ричард Форд, Кормък МакКарти и съгражданинът му Филип Рот.

В началото на следващата седмица на англоезичния книжен пазар ще излезе дебютната детска книга на музиканта Брус Спрингстийн – „Outlaw Pete“. Както вече lira.bg писа, главният герой в нея е персонаж, създаден от певеца в негова песен.

„Книгата ми е малко тежка за детската аудитория – героят се опитва да надживее и надскочи греховете си“, казва още Спрингстийн.

Засега той отлага да напише собствени мемоари. „

Много ще ми е трудно да надмина успеха на автобиографията на Кийт Ричардс. Признавам, че съм впечатлен и от книгата на Ерик Клептън. Разбира се обожавам и „Хроники“ на Боб Дилън. Тези книги ме карат да се чувствам горд, че съм музикант“, споделя Спрингстийн.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …