Начало / Читатели / „Чаровник по рождение“ от Сюзън Елизабет Филипс (ревю)

„Чаровник по рождение“ от Сюзън Елизабет Филипс (ревю)

Людмила ЕЛЕНКОВА

На мнозина им се иска животът да е безкраен уикенд, да поемат  спонтанно  на някъде срещайки по пътя си красиви хора, да преживеят един разтърсващ, но незабравим флирт, или просто да си останат на топло вкъщи с книга в ръка.

За да разведрим мрачните  есенни  вечери, ви предлагам томче,  закачливо  със самото си заглавие, как ви изглежда …”Чаровник по рождение”?

Иронията е очевидна, няма такива мъже. Или пък, ако някъде ги има, те са като Дийн Робилард –  залязваща спортна звезда от Националната  футболна лига на Щатите , човек  свикнал да се мисли за неуязвим и непобедим, да демонстрира тялото си на гръцки бог, да предизвиква завист у мъжете и обожание от страна на  жените.

Достатъчно!

Както става и в живота, една отбивка по магистралата ще го промени изцяло. Защото там го очаква последното нещо което би искал… жена в костюм на бобър. Срещата им започва с фалстарт и продължава дръзко. Тя е типичното американско момиче, казва се Блу Бейли, стремителна, умна, рисува добре, и може отлично да се справя с непредвидените  обстоятелства в живота си. А те, както знаем се появяват точно навреме, макар  във вид на някой разглезен чаровник по рождение.

С този шести свой роман,  Сюзан Елизабет Филипс ни разказва по сладък начин горчивата приказка за цената на успеха. Обратите в сюжета и сексапила на героите възбуждат въбражението, диалозите между тях  понякога напомнят истински словесни престрелки, а ясно доловимата критика към действителността в съвременна Америка,  маскирана под искрящ смях, ще ви накарат да се замислите. За амбициите, характера и живота на хората,  които понякога стават наш модел за подражание. Елегантният стил, казва авторката, струва скъпо. Но нейната книга „Чаровник по рождение” е едно  достъпно и разтоварващо удоволствие.

Потърсете я в книжарниците!

„Чаровник по рождение“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …