Начало / България / Бестселърът „Не, това не са глезотии“ на Алисън Шейфър излиза в началото на октомври

Бестселърът „Не, това не са глезотии“ на Алисън Шейфър излиза в началото на октомври

На 6 октомври във връзка с предстоящото гостуване на канадката Алисън Шейфър у нас, излиза от печат и втората й книга – „Не, това не са глезотии“ (какво да правим, когато детето реве, тръшка се, не иска да си ляга и изобщо се държи напълно нормално). Шейфър  ще изнесе семинар на тема детското възпитание и семейните отношения на 25 октомври. 

Новата й книгата утвърждава демократичния модел на родителство и налага убеждението, че е възможно да отглеждаме децата си без наказания, викове и крясъци. Авторката вярва, че дисциплината при малчуганите се постига по-лесно, когато не е основана на страх от наказания. Въпреки това родителите трябва да имат предвид, че наградите и подаръците работят в краткосрочен план, а в дългосрочна перспектива действат като бумеранг.

Алисън Шейфър е сред светилата в областта на семейната психотерапия, възпитанието и отглеждането на деца. Води рубрики в едни от най-известните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят. Българските родители вече познават стила й, благодарение на сензационното заглавие „Скъпи, провалих децата“, което излезе през март тази година. Книгата предлага рационален модел на възпитание на децата, избягващ недъзите на свръхтолерантността и на деспотизма в отношението към подрастващите.

Свързани заглавия

Авторката на „Скъпи, провалих децата“ пристига в България

„Скъпи, провалих децата“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …