Начало / България / Георги Господинов ще преподава творческо писане и мислене в МОНТФИЗ

Георги Господинов ще преподава творческо писане и мислене в МОНТФИЗ

Писателят Георги Господинов ще ръководи и тази година курс по творческо писане и мислене в Младежка организация за независимо театрално и филмово изкуство (МОНТФИЗ), съобщи offnews.bg.

Според автора на „Физика на тъгата“ този курс спомага за това да излизаме от себе си и да четем критично, да разказваме, да редактираме и да избегнем клишето, като най-добрите текстове, написани в рамките на курса, ще бъдат предложени за публикуване.

Георги Господинов (1968) е един от най-четените и превеждани български писатели. Автор е на няколко книги с поезия, последната от които е антологията „Балади и разпади”. „Естествен роман” е публикуван на 23 езика досега, сред които английски, френски, немски, италиански, испански, чешки и др. Получава отзиви в издания като „Ню Йоркър”, „Таймс”, „Гардиън”, “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” и др. Книгата с разкази „И други истории” излиза на 7 езика и е в номинациите за най-престижната световна награда в жанра “Франк О Конър” и за наградата „Ангелус“. Негов разказ е избран за антологията “Best European Fiction 2010”, излязла в САЩ. Романът “Физика на тъгата”(2012) спечели Националната награда за литература “Христо Г. Данов”, наградата на читателите на „Хеликон“ за най-купувана българска книга и „Български роман на годината”. Заедно с Никола Тороманов издават графичния роман „Вечната муха” (2010). Най-новите книги на Георги Господинов са сборникът с есета и истории „Невидимите кризи” и книгата с разкази „И всичко стана луна”.

Книги от Георги Господинов тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …