Начало / България / Представят „България – военният трофей на Сталин“ навръх Деня на независимостта

Представят „България – военният трофей на Сталин“ навръх Деня на независимостта

Историческото изследване  на Георги Боздуганов „България – военният трофей на Сталин“ ще бъде представено официално навръх Деня на Независимостта на България – 22 септември.  Представянето ще започне в 18:00 часа в столичната книжарница „Хеликон България“.

„България – военният трофей на Сталин“ е дебютната книга на бившия съветник по сигурността в кабинета на Филип Димитров. Издадена e от „МаК“. Боздуганов изследва отношенията между България и Съветския съюз през Втората световна война. В книгата са включени множество историческите факти и документи, които са прецизно подредени  и осмислено представени по начин, който позволява дори на неинформирания или предубеден читател да проумее какво точно се е случило в България през годините на Втората световна война.

Книгата е изградена на основата на български и чуждестранни дипломатически документи, лични дневници, записки и мемоари на важни участници в събитията. В нея в хронологичен ред са събрани и разгледани множество факти и обстоятелства, упорито премълчавани през отминалите години. Разкрита е и директната политика, която Царство България и Съветския съюз водят помежду си по време на Втората световна война, както и намесата на трети страни в отношенията между тях.

„България – военният трофей на Сталин“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …