Начало / Интервюта / Опра Уинфри и Стивън Спилбърг за „На един черпак разстояние“

Опра Уинфри и Стивън Спилбърг за „На един черпак разстояние“

Звездната двойка Опра Уинфри и Стивън Спилбърг – продуценти на филма „На един черпак разстояние“, създаден по едноименната книга на Ричард Морей, дадоха интервю за ABC news. Лентата е вече по българските кина, а книгата излиза и на българския книжен пазар.

–––––––––-

 Този филм е сърдечен и забавен и бих искала да знам какво от историята, смятате и се надявате, че ще достигне до публиката, че всеки ще може да отнесе със себе си, когато излезе от прожекционната зала?

–           Опра: Надявам се, че заглавието ще допадне на зрителите, които се наслаждават на хубавата храна и харесват истории за човешките взаимоотношения и приятелството… а филмът е и една много хубава любовна история, затова смятам, че за всеки от публиката ще има по нещо.

Стивън,  ти спомена, че за теб филмът е и един сблъсък на две култури?

–           Спилбърг: Да. Трябва човек да отдели време, за да седне спокойно на маса и да сподели вечерята си с някого, а обикновено когато храната е вкусна всеки би бил в добро настроение.

Когато Хелън Мирън беше тук вчера сподели, че това е перфектният филм за среща, защото те оставя толкова гладен и със сигурност изпълнен с желание за похапване след него. Гледаш ли го, просто трябва да ядеш след това.

–           Опра: Определено, страхотен филм за срещи! Потвърждавам с две ръце. Без проблеми и притеснения, дори да е първа среща. В него няма от онези неудобни сцени, които да си кажеш „Боже, в какво се забърках с този филм и то на първата среща.

Като споменахме срещи, смятам, че този филм е идеален и за гледане със семейството. Аз лично отидох да го гледам с двете си дъщери и трябва да ви кажа, напоследък няма много такива филми, които да можеш да споделиш с близки…беше прекрасно.

–           Опра: Няма проблеми, пак заповядайте.

Да, благодаря ви затова. А беше ли от значение за вас да направите филма такъв, че да може да се хареса на всеки от зрителската публика?

–           Опра: В това Стивън Спилбърг е майстор, а и аз постоянно се замислям в последните години. Всеки иска да се наслади на някое заглавие заедно със семейството си, да отиде на кино с близките си без да има поводи да се срамува или пък да си каже „Упс, може би не трябваше да водя децата с мен.

Или пък не трябваше да водя родителите си с мен.

–           Спилбърг: „Или пък детето да си запушва ушите, защото е чуло някоя неприлична дума. Не, няма подобно нещо тук, този филм е една наистина невероятна любовна история и разказ за две семейства, в който най-забавният елемент е постоянната конкуренция помежду им. Двата ресторанта са разположени буквално на един черпак разстояние, затова и заглавието е такова – ‚На един черпак разстояние‘ – един черпак между индийското тандури и и френската традиционна  кухня.“

–           Опра: Бях във Франция по време на заснемането на филма. Седях на столчетата на продуцентите и бях изумена от актьорите – те не просто играеха, те чувстваха, бяха освободени в действията си, затова и резултатът е толкова истински.

А ти имаш ли още роли сега?

–           Опра: Да, имам още няколко роли. Тъкмо приключих с един друг филм – „Селма“, който продуцираме заедно с „План Б“ и в който участва Дейвид Ойело в ролята на Мартин Лутър Книг.

Стивън, може и вече да не си спомняш, а може би помниш, но преди десет години участва в „Добро утро Америка“ и сподели, че искаш много да режисираш мюзикъл, а наскоро има слухове, че това може да е „West side story“. Вярно ли е?

–           Спилбърг: Знаеш ли,  „West side story“ е един от любимите ми мюзикъли на Бродуей.

И на мен ми е любим.

–           Спилбърг: А и е сред най-добрите литературни произведения, с най-добър музикален съпровод и текстове, някога писани за мюзикъл. Така че, нека да го кажем така: обмислям го.

Свързани заглавия

Ричард Морей, автор на „На един черпак разстояние“: Фукам се, когато имам гости, но през останалото време жена ми върши тежката работа

Историята на прочут индийски готвач излиза на книга и на филм

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …